sâmbătă, 29 iunie 2013

RĂMAS BUN, CLASE PRIMARE!

Joi, 20 iunie 2013, elevii clasei a IV-a au sărbătorit absolvirea ciclului primar alături de doamna director, cadre didactice şi părinţi.
Aceştia au împletit într-un montaj cuvintele de mulţumire adresate doamnelor profesoare care le-au îndrumat paşii cu răbdare şi înţelepciune timp de patru ani de zile.
De asemenea, ajutaţi de către doamna profesoară de muzică, Ion Anca, şcolarii le-au pregătit o mică surpriză doamnelor lor profesoare, Ursu Laura şi Olteanu Ecaterina.
Felicităm micuţii şcolari pentru rezultatele obţinute de-a lungul celor patru ani de studiu şi le dorim succes în ciclul gimnazial!

SERBAREA CLASEI A II-A

Elevii clasei a II-a au sărbătorit promovarea anului şcolar, joi, 20 iunie 2013, alături de domnii lor profesori şi părinţi. Pregătiţi de către doamna profesor-educator Ion Loredana, cei mici au cântat frumuseţea copilăriei, au recitat versuri despre personaje din poveşti şi au pus în scenă un scurt text cu un tâlc aparte.
Felicităm elevii pentru rezultatele obţinute anul acesta şcolar şi le urăm vacanţă plăcută!

O EXCURSIE DE NEUITAT

În perioada 7-8 iunie 2013, elevii claselor a III-a şi a IV-a, însoţiţi de doamnele lor profesoare s-au bucurat de o mini-excursie pe traseul Buzău-Verneşti-Salina Prahova-Poiana Pinului-Buzău.
Prima oprire  a fost la Ferma de Struţi de la Verneşti unde cei mici au fost primiţi cu mare drag de către gazde, au văzut pentru prima dată struţi şi ouăle acestora şi au intuit tactil-kinestezic diverse animale şi păsări de curte.
Fiind o zi călduroasă, şcolarii au primit cu mare bucurie coborârea în Salina Unirea din Slănic Prohova, aflând istoria acesteia, intuind statuetele sculptate în sare şi profitând din plin de spaţiul de joacă.
Cazaţi la tabăra din Poiana Pinului, seara, elevii clasei a IV-a i-au invitat pe colegii lor mai mici la o mini-petrecere, sărbătorind astfel absolvirea ciclului primar.
A doua zi, copiii s-au bucurat de spaţiul de joacă amenajat în tabără şi au făcut o drumeţie până la Mănăstirea Ciolanu, loc în care fiecare dintre ei s-a rugat pentru sufletul lui, dar şi a celor dragi, gândindu-se cu siguranţă la familiile lor şi la revederea ce se apropia cu paşi repezi.

joi, 27 iunie 2013

"9 ANI FĂRĂ CUVINTE"

În perioada 7-9 iunie, anul curent, la Buzău s-a desfăşurat Festivalul Naţional "9 Ani Fără Cuvinte", festival organizat de către Asociaţiile "1 Iunie 2001" şi "Centrul de pregătire pentru o viaţă independentă în limbaj mimico-gestual".
Coordonat de către doamnele profesoare Datcu Elena-Simona şi Ursu Laura-Mirela, Grupul Vocal Minuni a participat la acest eveniment cu un repertoriu de cinci melodii, dorind astfel să fie alături de colegii lor cu deficienţe auditive.

OUR "NEXT STAR"

Joi, 13 iunie 2013, Cătălin Dorobanţu, elev în clasa a IV-a, a participat la emisiunea "Next Star" difuzată pe postul de televiziune Antena 1. 
Pasionat de actorie, muzică şi radio, talentatul nostru elev a trecut de casting fiind ajutat de colega sa dintr-o clasă mai mică, Nicoleta, în sketch-ul "Nu citeşti o carte?".

Pregătit de către doamnele profesoare Datcu Elena-Simona şi Ursu Laura-Mirela, Cătălin a avut onoarea să joace pe scenă cu marele actor de teatru şi televiziune Eugen Cristea în sketch-ul "La plajă" de Robert Coravu.
La repetiţii










Micuţul nostru star s-a bucurat din plin de această experienţă, arătând lumii întregi că o persoană cu deficienţă de vedere este o persoană perfect normală, capabilă să desfăşoare şi activităţi greu de imaginat în accepţiunea valizilor.
Felicitări, Cătălin! Mulţumim că ai reprezentat liceul nostru atât de bine şi pentru că eşti un exemplu pentru toţi copiii deficienţi de vedere din această ţară!

miercuri, 26 iunie 2013

"SUNTEM PERSONAJE DE POVESTE"

Vineri, 7 iunie 2013, elevii claselor I şi a II-a ai liceului nostru au păşit timid în lumea poveştilor. Ei au fost însoţiţi de prietenii lor de la Şcoala "George Emil Palade" din Buzău. Aceştia le-au deschis uşa clasei lor şi împreună au participat la Carnavalul Personajelor din Poveşti. Micuţii au dialogat cu Scufiţa Roşie, Albă-ca-Zăpada, Ileana Cosânzeana, Harap-Alb, Motanul Încălţat... Au recitat poezii, au spus ghicitori, s-au întrecut în răspunsuri corecte, au cântat şi au dansat.
Activitatea a adus multă bucurie în sufletele copiilor şi a încheiat proiectul de parteneriat intitulat "Lumea minunată a literaturii" între Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere, Buzău, şi Şcoala Gimnazială "George Emil Palade", Buzău.

EXCURSIE LA PEŞTERILE RUPESTRE

Ultima activitate din cadrul proiectului "Cine este aproapele meu?", desfăşurat în parteneriat cu şcolile gimnaziale din Poşta Cîlnău şi Costeşti a constat într-o excursie la peşterile rupestre de pe Masivul Ivăneţu, excursie care a avut loc pe data de 14 iunie, anul curent.


ELEVII NOŞTRI DE TOP

Al patrulea an consecutiv, Grupul Vocal Minuni a participat pe data de 25 mai 2013 la Festivalul Artistic al Elevilor Buzoieni, menţinându-şi locul ocupat încă de la debut.
Coordonaţi fiind de către doamnele profesoare Loredana Popescu (Palatul Copiilor), Simona Datcu şi Laura Ursu, micuţii au obţinut şi anul acesta locul I la secţiunea grup vocal, clasele 0-4, interpretând melodia "Primăvară, floare rară".

În plus, Ciprian Dincă, elev în clasa a III-a, prin interpretarea emoţionantă a melodiei "Mamă, zâmbet dulce", a obţinut tot premiul I la secţiunea solişti vocal, clasele 0-4.

Felicitări atât copiilor, cât şi profesorilor coordonatori pentru munca depusă şi pentru rezultatele deosebite obţinute şi anul acesta şcolar!

duminică, 16 iunie 2013

PREMIANŢI DE ZIUA MONDIALĂ A MEDIULUI

Pe data de 5 iunie, anul curent, de Ziua Mondială a Mediului, 15 elevi ai liceului nostru împreună cu profesorii lor coordonatori au fost premiaţi pentru rezultatele activităţilor desfăşurate în scopul protejării mediului.
Premierea  a fost realizată de către Green Group, firmă ce se ocupă cu reciclarea resturilor şi care a inaugurat, cu această ocazie, în Buzău primul sistem complex de colectare a deşeurilor - SIGUREC 1.

ECO-PARC

ECO-PARC, proiectul realizat de elevii claselor a VII-a şi a IX-a şi coordonat de doamnele profesoare Doina Cucuteanu şi Nicoleta Marian, a primit premiul I la etapa judeţeană a concursului "Proiecte de mediu", ediţia 2013. Acesta va fi prezentat şi la faza naţională care va avea loc în această vară în tabăra de la Muncel, judeţul Iaşi.

marți, 4 iunie 2013

CARAVANA CINEMATOGRAFICĂ PENTRU NEVĂZĂTORI LA BUZĂU

Fundaţia Cartea Călătoare din Focşani le-a făcut elevilor noştri de ciclu primar o mare bucurie cu ocazia Zilei Copilului. Caravana Cinematografică pentru Nevăzători a trecut şi pragul instituţiei noastre, cei mici putând viziona filmul artistic accesibilizat "Ho,ho,ho!".
Pentru prima dată, şcolarii noştri au putut urmări un film în întregime, fără a fi nevoie ca acesta să fie întrerupt periodic pentru a le oferi informaţii suplimentare cu privire la mesajele vizuale transmise. Reacţiile pozitive nu au întârziat să apară, copiii aşteptând cu nerăbdare un nou astfel de film.