vineri, 31 mai 2013

UNIVERSUL LITERATURII

În cadrul proiectului educaţional "Universul literaturii", elevii clasei a VII-a au efectuat o vizită la Biblioteca Judeţeană Vasile Voiculescu din Buzău. Aici au interacţionat cu cadrele bibliotecare care i-au invitat la o mică şezătoare, discutând atât despre istoricul instituţiei, cât şi despre sălile care pot fi vizitate, dar şi în care cititorii îşi pot desfăşura activitatea, începând de la secţia de lectură pentru copii până la secţia de manuscrise a bibliotecii. De asemenea, aceştia au aflat lucruri interesante şi despre poeţii sau scriitorii care fac cinste judeţului nostru. 

Elevul cel mai interesat de sala de lectură a fost Ciprian. Acesta a rămas plăcut impresionat de colecţiile de ziare, dar totodată a fost dezamăgit că nu existau cărţi braille. Atât doamnele bibliotecare, cât şi doamnele profesoare care au însoţit grupul de elevi, Carmen Miriţă şi Aurelia Burţa, au promis o colaborare cu biblioteca, în urma căreia să se obţină o dotare si cu astfel de cărţi.
Tot în cadrul acestui proiect, în Săptămâna Cărţii, s-a realizat o activitate de donare de cărţi pentru copii defavorizaţi, coordonatori fiind doamnele profesoare Florica Boboc şi Săndica Roşu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu