luni, 9 aprilie 2012

MICII CAMPIONI

În perioada 31 martie-5 aprilie 2012, în municipiul Arad s-a desfăşurat “Concursul Naţional Interşcolar de Şah” între şcolile speciale pentru elevi cu deficienţe de vedere, concurs ce poartă numele celui ce a adaptat în România tabla şi piesele de şah pentru nevăzători, Francisc Cori.

Din partea liceului nostru, au participat Clopoţel Andrei şi Nicuţă Marian, ambii fiind elevi în clasa a VIII-a. Trebuie menţionat faptul că aceştia au fost printre cei mai tineri participanţi, precum şi faptul că Marian s-a aflat la debutul său într-o astfel de competiţie.

Din punctul nostru de vedere, rezultatele au fost meritorii, Marian terminând pe locul al X-lea, iar Andrei încheind competiţia pe ultima treaptă a podiumului, după ce a luptat mult timp pentru primele două locuri.

Între rundele concursului de şah practic (normal),  s-au mai desfăşurat alte două competiţii: campionatul de dezlegări de probleme, unde cei doi s-au clasat la egalitate de puncte pe poziţia a doua, şi un concurs de blitz, turneu la care Andrei a mai cucerit “o medalie”, clasându-se pe poziţia a treia.

Felicitări copiilor, cu speranţa că aceste rezultate îi vor motiva şi mai mult pe viitor, şi, nu în ultimul rând, profesorilor lor îndrumători, Mihai Nistor şi Vasile Carapit.

Nicuţă Marian - dreapta
Clopoţel Andrei - dreapta
prof. Vasile Carapit - stânga
prof. Mihai Nistor - stânga

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu