joi, 17 noiembrie 2011

FESTIVALUL NAŢIONAL "PRIN MUZICĂ, LA OBÂRŞII"

Cu ceva timp în urmă v-am rugat să fiţi alături de noi la Festivalul Naţional de Muzică Tradiţională, ca în vatra satului, "Prin muzică, la obârşii" care s-a desfăşurat în perioada 12-13 noiembrie în Buzău. Premiul publicului obţinut de solista vocal Urban Bianca-Rozalia ne arată că ne-aţi fost aproape şi ne-aţi ţinut pumnii.

În filmuleţul de mai jos, Bianca interpretează cântecul "Foaie verde, flori mărunte" în acompaniamentul doamnei profesoare de muzică, Ciurea Maria, şi al elevului Brazdiş Silviu, una din melodiile cu care aceasta a captat atenţia publicului şi a obţinut foarte multe aplauze:


De asemenea, Grupul Vocal Izvoraşul ne-a făcut o mare bucurie obţinând Premiul Special oferit de Fundaţia Lions. Dacă doriţi să urmăriţi interpretarea uneia dintre melodiile cu care grupul a participat în concurs, "Mă uit pe Buzău la vale", în acompaniamentul aceloraşi instrumentişti de mai sus, apăsaţi click pe videoclipul următor:


Concurenţii care au reprezentat liceul nostru au fost pregătiţi de către doamna profesoară de muzică, Maria Ciurea, cea care le-a insuflat acestora dragostea pentru tradiţiile şi folclorul autentic românesc, precum şi de către doamnele profesoare Săndica Roşu şi Laura Ursu.

Am pregătit pentru voi şi câteva poze pentru a vă arăta cât de bine ne-am simţit la acest festival şi cât de mult am apreciat tradiţiile puse în scenă de către ceilalţi concurenţi.


Prof. Maria Ciurea, Grup Vocal, dir. de festival-Marian Rădulescu

Înmânarea Premiului Special

Dl. Marian Rădulescu felicitând-o pe Bianca

Bianca, dl. Marian Rădulescu, prof. Maria Ciurea, Elena

Vă invităm la BRAŞOVEANCA

Elena, Bianca, prof. Săndica Roşu, Irena, prof. Laura Ursu


Întreţinând atmosfera pe una din melodiile lui Nicolae Datcu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu