luni, 9 aprilie 2012

MICII CAMPIONI

În perioada 31 martie-5 aprilie 2012, în municipiul Arad s-a desfăşurat “Concursul Naţional Interşcolar de Şah” între şcolile speciale pentru elevi cu deficienţe de vedere, concurs ce poartă numele celui ce a adaptat în România tabla şi piesele de şah pentru nevăzători, Francisc Cori.

Din partea liceului nostru, au participat Clopoţel Andrei şi Nicuţă Marian, ambii fiind elevi în clasa a VIII-a. Trebuie menţionat faptul că aceştia au fost printre cei mai tineri participanţi, precum şi faptul că Marian s-a aflat la debutul său într-o astfel de competiţie.

Din punctul nostru de vedere, rezultatele au fost meritorii, Marian terminând pe locul al X-lea, iar Andrei încheind competiţia pe ultima treaptă a podiumului, după ce a luptat mult timp pentru primele două locuri.

Între rundele concursului de şah practic (normal),  s-au mai desfăşurat alte două competiţii: campionatul de dezlegări de probleme, unde cei doi s-au clasat la egalitate de puncte pe poziţia a doua, şi un concurs de blitz, turneu la care Andrei a mai cucerit “o medalie”, clasându-se pe poziţia a treia.

Felicitări copiilor, cu speranţa că aceste rezultate îi vor motiva şi mai mult pe viitor, şi, nu în ultimul rând, profesorilor lor îndrumători, Mihai Nistor şi Vasile Carapit.

Nicuţă Marian - dreapta
Clopoţel Andrei - dreapta
prof. Vasile Carapit - stânga
prof. Mihai Nistor - stânga

duminică, 8 aprilie 2012

SPECTACOL DE PAŞTE

Înainte ca elevii să pornească spre familiile lor într-o binemeritată vacanţă, având în vedere faptul că toţi românii se pregătesc în această perioadă pentru cea mai mare sărbătoare creştină, Învierea Domnului Iisus Hristos, în cadrul instituţiei noastre s-a desfăşurat un frumos spectacol dedicat Sfintei Sărbători Pascale.

Cei mici s-au întrecut, sub îndrumarea cadrelor didactice de la clasele I-IV, în a recita poezii specifice anotimpului în care ne aflăm şi sărbătoarei creştine.



Elevele clasei a treia. pregătite de către doamnele profesoare Ecaterina Olteanu şi Laura Ursu, au invitat spectatorii la dans. celebrând gingăşia şi puritatea tuturor florilor.


Grupul vocal "Minuni", îndrumat de către doamnele profesoare Simona Datcu şi Sorina Dumitraşcu, au bucurat sufletele spectatorilor cu două înălţătoare cântece religioase.



Ştiut fiind faptul că nu cu mulţi ani în urmă cea mai frumoasă petrecere ce avea loc în zilele de sărbătoare se desfăşura la hora din sat, elevii mai mari au pus în scenă, sub coordonarea doamnei profesoare de muzică Maria Ciurea, o serie de cântece şi dansuri populare româneşti.



În tot acest timp, am avut oaspeţi de seamă, reprezentanţi ai Grupului Eximprod şi ai Clubului Lions, care s-au întâlnit cu Iepuraşul şi care le-au făcut copiilor o reală bucurie în ajun de Paşte.




Mulţumim din inimă sponsorilor pentru cadourile oferite celor mici şi vă dorim tuturor un Paşte fericit, plin de lumină, căldură şi pace!

O ZI DE NEUITAT!

Început de aprilie! O dimineaţă perfectă de primăvară: soare, ciripit de păsărele, glasuri cristaline de copii care se intensifică din ce în ce mai tare. ..

Emoţionaţi, cu mic, cu mare, prinşi de mână doi câte doi, elevii ies din instituţie sub îndrumarea atentă a cadrelor didactice, îndreptându-se spre autocare.

Este o zi de şcoală mai aparte, o zi în care elevii nu mai stau în bănci, o zi mai puţin rigidă, o zi în care aceştia vor învăţa multe lucruri noi sau şi le vor aprofunda intrând în contact direct cu subiectul propus, putând să atingă, să simtă mirosul, să se integreze preţ de câteva secunde în viaţa ţăranului român din secolele trecute.

Cu alte cuvinte, este o zi de vizită la Grădina Zoologică şi la Muzeul Satului din Bucureşti!









vineri, 6 aprilie 2012

CONCURS DE LECTURĂ RAPIDĂ BRAILLE - CLASELE II-IV

În cadrul săptămânii "Şcoala Altfel", elevii ciclului primar au participat la un concurs de lectură rapidă braille, concurs ce a avut ca reprezentanţi doar şcolari ai claselor II-IV, boboceii susţinându-i de pe margine şi familiarizându-se cu acest tip de competiţie.

Cunoscut fiind faptul că achiziţiile unui elev de clasa a II-a nu pot fi comparate cu cele ale unuia de clasa a IV-a, acest concurs s-a desfăşurat în două etape, elevii fiind împărţiţi în două grupe. Astfel, în prima grupă au participat câte trei elevi ai claselor a III-a şi a IV-a. Cei care au ocupat în această etapă locurile IV-VI, au concurat mai apoi în grupa a II-a alături de cei trei reprezentanţi ai clasei a II-a.

Câştigătorii grupei I au fost următorii elevi: 
1. Moise Valentin - clasa a IV-a
2. Tănasă Adelin - clasa a III-a
3. Dorobanţu Cătălin - clasa a III-a

Podiumul grupei a II-a a fost ocupat de către următorii concurenţi:
1. Popia Elena - clasa a IV-a
2. Popa Ştefania - clasa a IV-a
3. Ivănescu Cornel - clasa a II-a

Toţi participanţii au tratat acest concurs cu seriozitate, emoţie şi interes!

Felicitări câştigătorilor, tuturor concurenţilor şi organizatorilor acestui concurs (cadrelor didactice ale claselor I-IV)!


Ordinea intrării în concurs
gr.I, loc I - Moise Valentin
gr.I, loc II - Tănasă Adelin
gr.I, loc III - Dorobanţu Cătălin
gr.II, loc I - Popia Elena
gr.II, loc II - Popa Ştefania
gr.II, loc III - Ivănescu Cornel